Web Analytics Made Easy - Statcounter

«فرادرس» مجموعه‌ای است که در آستانه ۱۰ سالگی قرار دارد و تقریباً در تمام این سال‌ها، تمرکز خود را بر حوزه آموزش آنلاین قرار داده و کوشش کرده تا بحث آموزش در کشور را مدرن و مهارت‌محور کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، «فرادرس» مجموعه‌ای است که در آستانه ۱۰ سالگی قرار دارد و تقریباً در تمام این سال‌ها، تمرکز خود را بر حوزه آموزش آنلاین قرار داده و کوشش کرده تا بحث آموزش در کشور را مدرن و مهارت‌محور کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در طی مدت زمان یاد شده، مجموعه فرادرس توانسته با یاری بیش از ۷۰۰ مدرس تراز اول، بیش از۸۵۰۰ ساعت آموزش تخصصی و مبتنی بر مهارت‌آموزی را در قالب ۸۰۰ عنوان تولید و در اختیار عموم علاقه‌مندان به کسب علم و دانش قرار دهد.
جالب است بدانید، فرادرس در طی ۹ سال و نیم از بازه عمر خود، بدون جذب سرمایه بیرونی به فعالیت و رشد پرداخته است. هر چند این مجموعه اکنون و پس از طی شدن مدت زمان مورد اشاره، عاقبت در روز دوشنبه، مورخ بیست و دوم خرداد ماه ۱۳۹۷ خبر از جذب سرمایه برای نخستین بار داده است. سرمایه گذاری که توسط «گروه سرمایه‌گذاری توسعه» صورت پذیرفته و طبق اطلاعات و آمارها، بزرگترین تزریق سرمایه به یک مجموعه در حوزه آموزش آنلاین ایران بوده است.ارزش بازار آموزش تا سال ۲۰۲۵ به ۳۲۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
فرادرس، خبری که در بالا به آن پرداخته شد را طی مراسمی اعلام کرد که به صورت رسمی و با حضور اصحاب رسانه در سالن «موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی» برگزار شد. در این مراسم ابتدا  «سید مصطفی کلامی هریس»، هم-بنیانگذار و مدیرعامل مجموعه فرادرس به صحبت پرداخت. وی در ابتدای گفته‌های خود عنوان کرد: «آنچه امروز رخ داده، یکی از اتفاقات بزرگ در عرصه آموزش آنلاین ایران است. ۱۰ سال پیش، فرادرس در یک جلسه دوستانه، به صورت یک ایده دست نیافتنی مطرح شد و تا کنون نیز بخش‌هایی از این ایده محقق شده است.»
وی افزود: «از سال ۸۷ کار خود را بدون جذب سرمایه و سرمایه‌گذار آغاز کردیم و سرمایه اصلی خود را ۲۰۰ هزار دانشجویی می‌دانیم که در طی این مدت ما را همراهی کرده‌اند. از همین رو می‌توان فرادرس را یک نمونه موفق «Crowdfunding» - یا همان جمع‌سپاری سرمایه – در ایران دانست. تا امروز بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای ۸۵۰۰ ساعت آموزش تخصصی-مهارتی ارائه شده توسط فرادرس، اقدام به پرداخت هزینه کرده‌اند و البته اگر کسانی که اقدام به ثبت‌نام و استفاده از آموزش‌های رایگان کرده‌اند را در نظر بگیریم، رقم نفرات دانش آموخته با آموزش‌های فرادرس به ۳۵۰ هزار نفر می‌رسد.»
کلامی هریس، به این نکته نیز اشاره داشتند که فرادرس حرکت‌های فرهنگی را نیز در عرصه آموزش صورت داده که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به طرح «افطاری آموزشی» در ماه رمضان اشاره کرد. طی این طرح که ۶ روز به طول انجامید ۵۲۶ هزار درخواست برای دریافت آموزش‌های ارائه شده به رایگان توسط فرادرس به ثبت رسید، که این میزان تقاضا احتمالاً ۵ میلیون ساعت مطالعه را در سطح کشور در بر می‌گیرد. نکته حائز اهمیت اینکه، ۵ میلیون ساعت مطالعه، حدود ۲۰ درصد چیزی است که در هر کدام از ادوار نمایشگاه کتاب رخ می‌دهد.
هم‌-بنیانگذار و مدیرعامل فرادرس در گفته‌های خود، اشاره‌ای نیز به ظرفیت بازار محتوای آموزشی داشت و خاطر نشان ساخت که صنعت محتوا و آموزش در سال‌های پیش رو یکی از درآمدزاترین صنایع خواهد بود. آمار‌ها نشان می‌دهند چرخش مالی در کل بازار آموزش جهان در سال ۲۰۱۸، برابر با ۱۸۰ میلیارد دلار خواهد بود و همچنین پیش‌بینی می‌شود این عدد تا سال ۲۰۲۵ به ۳۲۰ میلیارد دلار نیز برسد. ضمناً پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارند که در ۲۰۲۵ چرخش مالی برای کل بازار بازی‌های رایانه‌ای تنها ۱۷۰ میلیارد دلار خواهد بود.
 کلامی هریس در پایان صحبت‌های خود گفت: «آینده آموزش در ایران چیزی است که اکنون توسط ۸۰ نفر پرسنل فرادرس در حال رقم خوردن است. اگر بخواهیم به اشتغال و مهارت‌آموزی کمک کنیم، باید حتماً از تکنولوژی برای بهینه‌سازی فرآیند آموزش بهره بگیریم. بخش بزرگی از بحران اشتغال در کشور به دلیل عدم آموزش صحیح مهارت است و فرادرس برای رفع این مشکل تلاش می‌کند.   همچنین فرادرس در پی آن است تا بیرون از مرز‌های ایران نیز رفته‌رفته حضوری پر رنگ‌تر پیدا کند و پروژه‌هایی را نیز در این راستا به صورت آزمایشی اجرا کرده است. بر همین اساس، سرمایه‌گذاری که امروز توسط گروه سرمایه‌گذاری توسعه در فرادرس صورت پذیرفته، از مجموعه سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در حوزه آموزش آنلاین ایران تا به اکنون بیشتر بوده و حالا آرمان فرادرس این است، که هیچکس در هیچ کجای ایران و به هیچ دلیلی نباید از آموزش محروم بماند، مگر اینکه فردی خودش تمایل به یادگیری نداشته باشد.»
فرادرس صدایی بی‌صدا در صنعت کشور استپس از  کلامی هریس،  «اسماعیل آتش‌پز گرگری»، دیگر هم‌-بنیانگذار مجموعه فرادرس نیز صحبت‌هایی را با حاضرین در جلسه داشت. ایشان ضمن قدردانی و تشکر از دانشجویانی که طی ۹ سال و نیم با خرید آموزش‌های فرادرس و معرفی آن‌ها به دیگران این مجموعه را حمایت کردند، این قشر را اصلی‌ترین سرمایه‌های فرادرس خطاب کردند و یادآور شدند کمترین کسب و کاری در کشور چنین حامیانی را دارد.    آتش‌پز صحبت‌های خود را با ذکر برخی از آمار و ارقام کلیدی ادامه دادند و عنوان داشتند: «هر ماه به اندازه ۵ سال، دانشجویان در سایت فرادرس زمان را صرف آموختن می‌کنند. وبسایت فرادرس اکنون رتبه ۱۳۰ را در شاخص الکسا به خود اختصاص داده و این در حالیست که پروژ‌ه‌های مشابه در دیگر نقاط جهان، نتوانسته‌اند به رتبه‌ای کمتر از ۳۰۰ در کشور خود دست پیدا کنند. ما در کشور‌های همسایه نیز حضوری موفق داشته‌ایم و در افغانستان با حدود ۱۰ هزار دانشجو به رتبه حدود ۲۷۰ در شاخص الکسا دست پیدا کرده‌ایم و البته حضور فرادرس به زودی در بیرون از مرز‌های ایران گسترده‌تر نیز خواهد شد.»
در پایان آتش‌پز افزودند: «فرادرس صدایی بی‌صدا در صنعت کشور است. فقط به عنوان یک نمونه، جالب است بدانید یکی از مخاطبین فرادرس که در پروژه‌های نیروگاهی فعالیت دارد، طی سه سال توانسته با آموزش‌هایی که توسط ما تهیه و عرضه شده‌اند، مقیاس پروژه‌هایی که در واحد کاریش جریان داشته را از یک میلیارد تومان به ده میلیارد تومان برساند. این فرد، آموزش‌های فرادرس را در تمامی قسمت‌های واحد خود به عنوان یک زیرساخت مورد استفاده قرار داده و بر همین اساس، می‌توان گفت: ما در حال ایجاد یک زیر ساخت آموزشی-مهارتی برای کشور هستیم که نیاز‌های آینده را پاسخگو خواهد بود.»
عدالت آموزشی با حضور بخش خصوصی در این عرصه محقق می‌شود پس از آتش‌پز،«قاسم خداوردیلو»، کارشناس محتوای فضای مجازی، اقدام به صحبت برای حاضرین کردند؛ ایشان اظهار داشتند، در سال ۹۴ و پس از آنالیزی که روی بیش از ۱۵۰۰ شرکت فعال در حوزه تولید محتوا صورت پذیرفت، عنوان «ناشر دیجیتال برتر سال» به فرادرس تعلق گرفت. این اتفاق در حالی رخ داد که فرادرس نه از نظر ابعاد منابع انسانی و نه از نظر میزان سرمایه، ابداً به نقطه امروزی نزدیک نبود، ولی از همان زمان واضح بود این شرکت چه پتانسیل‌هایی را در خود جای داده است.   در سال‌های پیش‌رو دولت دیگر نمی‌تواند به تنهایی تمام امور عرصه آموزش کشور را به پیش ببرد و مشارکت شرکت‌هایی خصوصی مانند فرادرس در این امر یک ضرورت خواهد بود. در پایان، آقای خداوردیلو به تلاش فرادرس به منظور فراهم آوردن عدالت آموزشی در ایران اشاره کرد و گفت: اکنون آموزش‌های برترین اساتید کشور به سادگی می‌توانند در اختیار محروم‌ترین نقاط ایران نیز قرار بگیرند و این گام بزرگی در راستای تحقق بحث عدالت آموزشی به حساب می‌آید.
بازار آموزش، بازاری خود بسنده استدر جلسه روز دوشنبه، از سوی گروه سرما‌یه‌گذاری توسعه نیز آقای «محمد مهدی پوربصیر»، به عنوان نماینده این گروه به صحبت پرداخت.  پوربصیر یادآور شد گروه سرمایه‌گذاری توسعه در ۱۰ سال اخیر به صورت کامل روی حوزه آموزش تمرکز داشته است و در این حوزه، کسب و کار‌هایی را ایجاد و روی تعدادی دیگر نیز اقدام به سرمایه‌گذاری کرده تا آن‌ها را به صورت مالی و معنوی حمایت کند؛ بر همین مبنا، گروه سرمایه‌گذاری توسعه را می‌توان تنها مجموعه فعال و متخصص در عرصه سرمایه‌گذاری روی کسب و کار‌های آموزشی دانست.
وی در ادامه ویژگی‌های بازار آموزش را برشمرد و خاطر نشان کرد که این بازار بسیار بزرگ است و میلیون‌ها نفر به آن نیاز دارند، ضمن اینکه گردش مالی آن نیز در طی سال به چند ده هزار میلیارد تومان می‌رسد. نکته دیگر اینکه بازار به این بزرگی، خود بسنده است و در آن از صفر تا صد خدمات بدون نیاز به خارج از کشور ارائه می‌شوند که در بحران‌های کنونی این مزیت، یک نکته بسیار حائز اهمیت به حساب می‌آید. ضمناً آخرین حسن نیز این است که در بازار آموزش، دولت کمترین دخالت را دارد؛ بنابراین اگر کسب و کاری به شکل صحیح در این بازار فعالیت کند به یقین موفق خواهد بود.
 پوربصیر در ادامه افزود، فرادرس از ۸ الی ۹ سال پیش توسط گروه سرمایه‌گذاری توسعه رصد می‌شد و معتقدیم همین قدمت و رشد و ثبات درونی، تضمینی است بر این مسئله که این مجموعه به سختی می‌تواند دچار تلاطم و مشکل شود. با قرار گرفتن مدیران نخبه فرادرس در کنار سرمایه‌گذاران متخصص و مناسب و پتانسیلی که بازار دارد، معتقد هستیم این فرصت فراهم آمده تا یک موفقیت تاریخی برای یک کسب و کار آنلاین کشور رقم بخورد و امیدواریم این مهم محقق شود.
اکوسیستم استارتاپی ایران به فکر تربیت نیروی کار مورد نیاز خود نبوده استدر قسمت انتهایی جلسه به ترتیب «ناصر غانم زاده»، مدیر شرکت سرمایه‌گذاری جسورانه «اپاتان» و «سید مرتضی موسویان»، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات ورسانه‌های دیجیتال به صحبت پرداختند.غانم‌زاده آموزش را جزو حقوق اولیه انسانی بر شمرد و گفت: طی سال‌های اخیر اکو‌سیستم استارتاپی ما از بدو شکل‌گیری مشغول ایجاد استارتاپ و پرورش کارآفرین بوده و به فکر نیروی کار مورد نیاز خود نبوده است. فرادرس وارد این عرصه شده تا این مشکل بزرگ را رفع کند.   همچنین موسویان به طور مفصل درباره مزایای کسب و کار‌های اینترنتی همچون فرادرس و خدمتی که آن‌ها به جامعه ارائه می‌دهند پرداخت و فرادرس را به عنوان یکی از استارتاپ‌های موفق که به سرعت بالغ شده است، معرفی کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آموزش آنلاین سرمایه مهارت محور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۲۲۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات

امتحانات نهایی به صورت کشوری برگزار می‌شود و تاثیرات مهمی بر آینده دانش‌آموزان دارد، از همین رو دانش‌آموزان تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بهترین نمرات را کسب کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که دانش‌آموزان در این خصوص نگرانی دارند و افت تحصیلی در امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که از دغدغه دانش آموزان به شمار می‌رود و این در صورتی است که بنا به گفته مسئولان مربوطه، بخشی از افت تحصیلی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود.

تأثیر انگیزه دانش‌آموزان در نمرات امتحانات نهایی

محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار کرد: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

وی گفت: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یک‌باره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم، این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تأثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

وی ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش‌آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

تاریخ برگزاری امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳

مصطفی پردلی، معاون رسانه مرکز اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی وزارت آموزش‌وپرورش در صفحه ویراستی خود از مشخص شدن برنامه امتحانات نهایی خردادماه دانش‌آموزان خبر داد و نوشت:

«بنا بر اعلام مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش

برنامه امتحانات نهایی خرداد ماه مشخص شد

با آرزوی موفقیت برای دانش آموزان عزیز»

کد خبر 748368

دیگر خبرها

  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • تارتار بیخیال سهمیه آسیا نمی‌شود (عکس)
  • تاریخ‌سازی عیدیان با کسب طلای دوومیدانی جوانان قهرمانی آسیا
  • وحدت رویه ملی و جهانی علیه رژیم منحوس صهیونیستی
  • بالاتر از زیدان: آنچلوتی پرافتخارترین مربی تاریخ رئال
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین